Bruk av informasjonskapsler

Skoleporten benytter som de fleste andre nettsted informasjonskapsler (cookies). Informasjonskapsler er små tekstfiler som nettstedet lagrer på datamaskinen din for at tjenesten skal virke best mulig for deg som bruker.

Skoleporten benytter også informasjonskapsler til å lagre webstatistikk, dvs. opplysninger om hvilke sider/områder som er mest besøkt, om den besøkende har besøkt nettstedet tidligere, søkeord som ble benyttet osv. Ingen av disse opplysningene blir brukt til å identifisere enkeltpersoner. Vi bruker disse dataene til å generere samlet statistikk over bruk av nettstedet. Statistikken er et redskap til å gjøre nettstedet vårt bedre for brukerne. Utdanningsdirektoratet er behandlingsansvarlig.

Du kan hindre at informasjonskapsler lagres på datamaskinen ved å endre innstillingene i nettleseren. Gjennom nettleseren kan du også slette alle lagrede informasjonskapsler. Merk at om du hindrer lagring av informasjonskasler vil dette også hindre pålogget bruk av Skoleporten.

Følgende informasjonskapsler er nødvendige for pålogget bruk

  • ASP.NET_SessionId
  • SKOLEPORTENCOOKIE
  • alle med navn som begynner med FedAuth

Informasjonskapsler som er nødvendige for pålogget bruk er krypterte.

 

Følgende informasjonskapsler benyttes for innsamling av webstatistikk

  • alle med navn som begynner med _ga

Informasjonskapslene som benyttes til å lage webstatistikk inneholder ikke personopplysninger. Les mer om Utdanningsdirektoratets bruk av Google Analytics til webstatistikk på

http://www.udir.no/om-udir/vi-bruker-informasjonskapsler-hva-er-det/

 

E-postvarsling

På Skoleporten kan påloggede brukere abonnere på e-postvarslinger på meldinger. Du registrerer din e-postadresse og hver gang det publiseres en ny melding, får du beskjed om dette via e-post.

Opplysningene som registreres benyttes kun til e-postvarsling. Det er kun administratorer som får tilgang til opplysningene. Du kan når som helst melde deg av tjenesten.